Cool Movements maakt van skiën een teamsport. De vereniging is er voor alle enthousiaste skiërs: voor jong en oud, van amateurs tot professionals. Demoskiën staat in deze vereniging centraal: het synchroon skiën van spectaculaire vormen waarbij ritme en skitechniek belangrijk zijn. Voor deze teamsport is het trainen in teamverband van grote belang. De grote kracht van Cool Movements is dan ook het centraal stellen van een goede teamspirit voor elke enthousiaster skiër, van recreatief tot professioneel niveau.  


Begin 2008 werd het idee om te starten met een demoteam geopperd door een aantal bevriende collega’s. Wat begon als een groep vrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele skivereniging met meer dan 40 leden. Afgelopen jaren is Cool Movements uitgegroeid tot een begrip in de (Nederlandse) skiwereld en hebben wij al verschillende evenementen op onze naam staan.

De groep vrienden bestond uit een aantal fanatieke skileraren uit SnowWorld Landgraaf die samen een demoteam startten onder de naam Demoteam Landgraaf. De groep skileraren trainde wekelijks enthousiast samen en werkte aan verschillende demo’s die zij tijdens een zelf georganiseerde show lieten zien. Na deze show bleek er meer interesse voor het demoskiën te zijn en breidde de vereniging zich snel uit met het Teens-team en later ook met het Junioren-team en het Pre-team. De voormalige groep skileraren ging verder onder de naam Pro-team en de inmiddels ver uitgebreide vereniging werd vanaf 2010 Cool Movements genoemd.

Inmiddels trainen allevier de demoteams wekelijks op de woensdagavond in SnowWorld Landgraaf. Buiten de verschillende trainingen gericht op demoskiën zijn er in de loop der jaren ook andere takken van sport bij gekomen. Zo richt Cool Movements zich momenteel ook op het slalomskiën om de individuele skitechniek te verbeteren.  Bovendien vinden er allerlei andere gezellige verenigingsactiviteiten door het jaar heen plaats. Gezelligheid, teamspirit en passie voor het skiën zijn dé sleutelwoorden van Cool Movements.


Klik hieronder voor meer informatie omtrent het demoskiën, onze teams, trainers en trainingen.